Luontoni | uneni

Luontoni | Uneni -näyttelyssä syvennyimme valokuvaaja Anna Gradistanacin kanssa nykyhenkisyyden ilmiöihin taiteen ja tieteen keinoja yhdistellen. Oleellinen osa projektia oli näyttelyn yhteydessä järjestämme avoin Unikuvia-valokuvaustyöpaja, jonka pohjalta Gradistanac julkaisi myöhemmin myös tieteellisen artikkelin.

Vanhan Raatihuoneen Galleriaan alkuvuodesta 2013 pystytty näyttely koostui erilaisista valokuvateoksista sekä äänikollaasista. Teokset käsittelivät henkisyyden teemoja tarkentaen katseen unen, luonnon ja ihmismielen rajatiloihin. Omissa teoksissani pohdin erityisesti luonnon ja luonnonmystiikan osuutta nykyhenkisyydessä. Työskentelyni pohjautui vuosina 2010 ja 2011 keräämiini aineistoihin, joita Turun kulttuuriasiankeskuksen järjestämiin Tunnustuksettomiin taideretriitteihin osallistuneet pyynnöstäni tuottivat. Olin mukana suunnittelemassa ja järjestämässä retriittejä, jotka olivat osa Turku 2011 – kulttuuripääkaupunki vuoden ohjelmistoa.

Gradistanacin teoksissa käsiteltiin ihmisten suhdetta uniin. Hän valokuvasi nukkuvia ihmisiä ja keräsi heidän unikertomuksiaan selvittäen samalla unien ja unennäön merkitystä kuvatuille henkilöille haastattelujen avulla.

Anna Gradistanac & Nina Kokkinen: Luontoni / Uneni, 11.1.–10.2.2013, Vanhan Raatihuoneen Galleria, Turku

Avoin Unikuvia-työpaja, 30.1.–10.2.2013, Vanhan Raatihuoneen Galleria

Anna Gradistanacin artikkeli ”Opasunet – oivalluksia ja henkisyyttä” teoksessa Kansanuskosta nykypäivän henkisyyteen. Toimittaneet Pasi Enges, Kirsi Hänninen ja Tuomas Hovi. Folkloristiikan julkaisuja 4. Turun yliopisto, Turku.

annaNina Kokkinen, Mielenvirtauksia IV (2012), 44 x 89,5 cm, värivedos alumiinille pohjustettuna ja laminoituna

katjaNina Kokkinen, Mielenvirtauksia I (2010), 44 x 94 cm, värivedos alumiinille pohjustettuna ja laminoituna

cespitosa
Nina Kokkinen, Mitschurinii sarjasta Maanpeitto (2012), 47 x 70 cm, värivedos alumiinille pohjustettuna ja laminoituna
Nina Kokkinen Cespitosa sarjasta Maanpeitto (2012), 69 x 49 cm, värivedos alumiinille pohjustettuna ja laminoituna

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s