Tietokirja esoteeriasta ja okkultismista Suomessa

Moderni esoteerisuus ja okkultismi Suomessa on yhdessä uskontotieteen yliopistonlehtori, dosentti Tiina Mahlamäen kanssa toimittamani tietokirja, joka julkaistaan keväällä 2020 (Vastapaino). Se on ensimmäinen kattava kotimainen tietokirja näistä aiheista.

Aiheen asiantuntijoiden kirjoittama tietoteos on kirjoitettu asiallisesti ja kiihkottomasti, ja se perustuu tuoreeseen tieteelliseen tutkimukseen. Teoksessa käsitellään muun muassa spiritualismin, teosofian, vapaamuurariuden ja antroposofian kaltaisten esoteeristen liikkeiden ajatusmaailmaa, historiaa ja toimijoita Suomessa. Avaamme siinä myös esoteerisuuden ja okkultismin käsitteistöä ja tutkimushistoriaa sekä valotamme näiden virtausten monisyisiä kytköksiä kulttuuriin ja yhteiskuntaan.

Teos osoittaa, etteivät esoteerisuus ja okkultismi suinkaan asetetu omituisten marginaalien kulttuurisille laitamille. Muun muassa populaarikulttuuri, vaihtoehtoiset hoidot, Steiner-koulut ja joogaharjoitukset ovat tehneet niistä osan arkipäiväistä elämäämme.

Teos sopii kulttuurin ja taiteiden tutkimuksesta, historiasta ja uskonnoista kiinnostuneille lukijoille sekä oppikirjaksi korkeakouluihin ja muihin oppilaitoksiin. Kirjan sisällysluetteloon voi tutustua Uuden etsijät -hankkeen sivuilla.

Kirjaa saa hankittua esimerkiksi Vastapainon verkkokaupasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s